Vad är passiva inkomster?
Passiva inkomster innebär att man får betalt för det man gjort istället för det man gör. Man får kort och gott betalt löpande, månad efter månad för något man en gång gjort. Detta är den huvudsakliga skillnaden jämfört med ett vanligt arbete där man oftast får betalt per timma eller projekt.

Att leva på passiva inkomster innebär både för- och nackdelar jämfört med ett traditionellt arbete. Detta kan du läsa mer om till höger.
Är passiva inkomster bara för lathundar?
Det kan låta "slappt" att försörja sig på passiva inkomster, men faktum är att man måste jobba stenhårt, hålla sig uppdaterad med den senaste tekniken och aldrig tappa fokus för att lyckas. Är man ambitiös och har bra strategier så får man belöning för det.
 

Fördelar
  • Passiva inkomster innebär en frihet eftersom jag får in pengar även om jag är bortrest eller ligger och sover. Därför kan jag, tack vare webbplatser som jag redan byggt, jobba för att jag vill och inte för att jag måste.
  • Jag behöver inte aktivt sälja några produkter eller tjänster.


  • Nackdelar
  • Inget passivt projekt varar för evigt då trender och tekniker hela tiden förändras. Därför krävs det att man kontinueligt håller sig uppdaterad och skapar nya webbplatser.